Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

DESARC

Alle ruimte voor creativiteit

 
 

Desarc

namens

DESARC

±

1
Nederland
2014
 

Kantoor DESARC

±

Alle ruimte voor creativiteit

In de zomer van 2014 verhuisde Desarc van de Velperweg naar Oude Kraan 72 in Arnhem. ‘OK 72’ was eerder het schoolgebouw van kunstacademie Artez, nu onze buurman, en huisvest tegenwoordig vooral creatieve bedrijven en zakelijke dienstverleners. In OK 72 bruist en borrelt het dan ook van inspiratie en ideeën. Dus alle ruimte om onze ambities waar te maken!

Atelier

Die ambitie begint met een doordacht interieurconcept. We willen belangrijke Desarc-waarden als ‘samen’, ‘creativiteit’ en ‘openheid’ ook terugzien op onze eigen werkplek. Daarom hebben we alle tussenwanden en verlaagde plafonds verwijderd. Hierdoor is er één grote, open ruimte ontstaan. Een kantoor dat doet denken aan een atelier, met werkeilanden waar ontwerpen en uitwerken de ruimte krijgen. En waar met elkaar communiceren als vanzelf gaat. Aan weerszijden van de grote kantoorruimte zijn kleinere werkruimtes die we kunnen afsluiten. Voor overleg bijvoorbeeld. Of voor wie zich in alle rust moet kunnen concentreren.

Eigenzinnig

Het nieuwe kantoor biedt ook een mooie kans om uitdrukking te geven aan twee andere waarden die voor Desarc belangrijk zijn: ‘eerlijk’ en ‘respect voor het bestaande’. Elementen die je normaal gesproken wegwerkt, zijn nu in het zicht gelaten – van de multiplex platen op de nieuwe binnenwanden tot het bestaande betonnen plafond en installaties. Wel hebben we de akoestiek verbeterd met plafondeilanden en fijn vilten vloerbedekking van Donkersloot. Met een eigenzinnige twist: het vilt is geperforeerd, wat een intrigerend beeld oplevert. De een ziet er bloemen in, de ander voetstapjes of een verfsjabloon. Hoe dan ook, in het nieuwe kantoor van Desarc communiceert álles. En dat maakt ook dit concept compleet en perfect passend in de visie waar Desarc voor staat.