Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Landstede Dokterspad

Zakelijke variatie op het Landstede-thema

 
 

Desarc

namens

Landstede Dokterspad

±

3
Nederland
2012
 

Landstede Dokterspad

±

Zakelijke variatie op het Landstede-thema

Desarc is conceptbewaker voor de Landstede Groep. Als wij een concept voor een vestiging mogen ontwerpen, zorgen we voor een uitstraling die binnen het overkoepelende concept past. Al is er ook ruimte voor het invullen van eigen waarden per vestiging.

Zo had de directie van de locatie Dokterspad specifieke kernwaarden geformuleerd: creatief, zakelijk en ondernemend. Studenten van deze locatie worden opgeleid voor functies in een creatieve of moderne, corporate omgeving. De school wil ze hierop voorbereiden met opleidingen in een vergelijkbare setting. Desarc maakte de landschappen herkenbaar met grote visuals op een achtergrond van namen van beroepen. Zo krijgen de studenten antwoord op de vraag: “waar doe ik het voor?” We kozen voor een moderne inrichting met hoogwaardige meubels en uitstekende faciliteiten. En een kantine die meer weg heeft van een moderne ‘To Go’-winkel. Uit alles blijkt: deze school neemt studenten serieus.

Zaken doen, theater maken, leren en ontspannen

De twee gebouwen van het Dokterspad zijn door een externe architect gekoppeld door een grote glazen hal. Desarc tekende voor de inrichting, inclusief het voor de Landstede Groep zo kenmerkende gele kader rond de entree.

In de hal moest alles samen komen: leren, werken, ontmoeten, pauzeren. Er zijn zakelijke vestigingen van kleine bedrijven, en het achterste gedeelte van de hal is een professioneel uitgerust theater, waar de studenten van de Song & Dance-opleiding hun talenten etaleren. Gadegeslagen vanaf de mede door ons ontwikkelde uitschuifbare tribune en vanuit het gezellige theatercafé. Hier zitten ook de gasten letterlijk in de spotlights!

Onder de verbindende loopbrug hebben we met hoge kasten en verplaatsbare wanden rustige werkplekken gecreëerd. Bovenop vormen deze kasten aparte zitjes met uitzicht. Er is dus alle vrijheid om je eigen relax- of werkplek te kiezen.

concept 2-IMG_6386b