Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Landstede Sportcentrum

Toptalent acteert in het theater van de sport

 
 

Desarc

namens

Landstede Sportcentrum

±

1
Nederland
2010
 

Landstede Sportcentrum

±

Toptalent acteert in het theater van de sport

De Landstede-MBO Rechterland biedt opleidingen rond Sport & Bewegen. De school is gelieerd aan Landstede Basketbal en Landstede Volleybal, beide professionele verenigingen met teams in de top van de Nederlandse eredivisie. De thuisbasis van deze clubs is het Landstede sportcentrum, gehuisvest in een voormalige magazijnhal achter de school aan het Rechterland. In samenwerking met een externe architect transformeerde Desarc deze industriële hal tot een heus ‘theater van de sport’.

Het oorspronkelijke gebouw voldeed niet aan de minimale hoogte-eisen van de basketbalbond. De architect heeft dit opgelost door hoofdveld een verdiepte vloer te geven, omringd door tribunes en galerijen. Hierdoor lijkt het of de sporters aantreden als helden in een klassieke arena. We hebben dit theatrale effect nog eens versterkt door het toepassen van antracietgrijze vloeren en wanden om de arena heen. De focus ligt daarmee volledig op het speelveld. Gekleurde folies dempen en kleuren het buitenlicht, waardoor spannende licht/donker-effecten ontstaan.

Ook het publiek is winnaar in Landstede sportcentrum

Het sportcomplex is van alle gemakken voorzien. Zo maakten we ontwerpen voor de vergaderruimtes, een kantine en de multifunctionele businessruimte bovenin het theater van de sport, met uitzicht op de sportvloer.

De overal terugkomende silhouetten van sportende en juichende mensen geven naast de sporters ook het publiek een belangrijke rol. De supporters kunnen overigens ook buiten de reguliere wedstrijden van topprestaties genieten. Door gebruik van glazen binnenwanden kunnen de studenten op veel plekken sporters zien trainen en spelen. Dat brengt beginners in beweging en motiveert de ervaren spelers om telkens weer een topprestatie neer te zetten.

Door de vormgeving in lijn te brengen met die van de school, is de sportaccommodatie ook qua gevoel echt van iedereen. Daarmee is de student mede-eigenaar van het succes van de sportteams. Zo versterkt het ontwerpconcept de verbondenheid tussen studenten onderling én met de school.

Desarc-namens-Landstede Sportcentrum ontwerpconcept