Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Atletiekunie

Een grote sprong naar het open kantoor

 
 

Desarc

namens

Atletiekunie

±

1
Nederland
2014
 

Atletiekunie

±

Een grote sprong naar het open kantoor

De Atletiekunie is er voor zowel topatleten als recreatielopers. De bond begeleidt toptalenten, faciliteert atletiekverenigingen, organiseert wedstrijden en loopcursussen. Het bondsbureau van de Atletiekunie, op Nationaal Sportcentrum Papendal, verhuisde naar een ander kantoor op dezelfde locatie. Minder hokkerig, maar nog niet ideaal. Want het vriendelijke en laagdrempelige karakter van de bond was te weinig zichtbaar. En dat gold al helemaal voor de nationale trots, de passie en emoties die horen bij sport.

Transparant

DESARC koos laagdrempeligheid en sportiviteit als uitgangspunten voor een compleet nieuw interieurontwerp. Het nieuwe kantoor is ruimer en opener gemaakt door wanden en deuren weg te halen en meer glas te plaatsen. De zakelijkheid komt terug in de rustige en lichte kleuren van wanden en vloeren, terwijl de accenten in oranje – de kleur van nationale trots – je een vrolijk, actief gevoel geven.

Sportattributen

Een vondst is het gebruik van sportattributen en details die naar sport verwijzen. Tafels met horden als poten, estafettestokjes als kapstok, streeppatronen op de vloer en kleedkamerlockers als bergruimte. Speelse details die je onmiddellijk laten weten: hier ademt alles sport. En hier voel je je welkom, of je nu topatleet bent of eens-in-de-week-vijf-kilometerjogger.

Wennen

Voor de 45 medewerkers van de Atletiekunie was ’t een flinke sprong naar het open kantoor. Even wennen dus, maar inmiddels ziet iedereen de voordelen. Je loopt bijvoorbeeld een stuk makkelijker bij elkaar naar binnen. En dat doet de sfeer en samenwerking goed.