Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

HEMA winkel 2014

Trots op nieuwe HEMA

 
 

Desarc

namens

HEMA winkel 2014

±

2
Nederland
2014
 

HEMA winkel

±

Trots op nieuwe HEMA

In de zomer van 2014 heeft HEMA alle Nederlandse vestigingen verbouwd. DESARC heeft meegewerkt aan conceptontwikkeling voor verschillende onderdelen van de vernieuwde winkels. In een samenwerking die past in onze filosofie: elkaar versterken en inspireren in een echte co-productie. De resultaten zie je terug in elke HEMA.

Lay-out

Samen met HEMA hebben we bijvoorbeeld de lay-outprincipes van de winkels uitgewerkt. Welke afdeling komt waar het beste tot zijn recht? Waar heb je meer spanning in het winkelbeeld nodig? En hoe geven we die spanning vorm? Onze ontwerpkracht bleek een waardevolle aanvulling op de rijke retailkennis en -ervaring van HEMA.

Frames

HEMA koos voor het doorbreken van de traditionele ‘Manhattan-opstelling’. Geen strak hoofdpad met kleinere zijpaden meer, maar producten strategisch verspreid door de winkel opvallend presenteren. DESARC bedacht hiervoor frames die eruit springen door vorm, formaat en een 3D-tekst bovenin.

Blijmakers

Voor HEMA kado-afdeling was de wens: extra aandacht voor de blijmakers. Wij dachten mee over presentatie, plaats, uitstraling en uiterlijk van de tafels. Resultaat: een verleidelijke productpresentatie met blijmakers die opvallen.