Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

McDonald's

Lekker werken in hartje Utrecht

 
 

Desarc

namens

McDonald's

±

1
Nederland
2022
 

Hoofdkantoor McDonald’s Nederland

±

 

Wat een eer! Toen McDonald’s Nederland ons vroeg het ontwerp te maken voor het nieuwe hoofdkantoor, voelde dat als een bezegeling op onze jarenlange fijne samenwerking. We kregen nu de kans om, naast ons werk voor de restaurantconcepten, dit wereldbekende merk te vertalen naar een unieke en inspirerende kantooromgeving. En ook nog eens in Central Park, een fantastisch nieuw kantoorgebouw in hartje Utrecht.

 

OnverwAchte uitdAgingen

En toen kwam COVID… De pandemie leverde nieuwe inzichten op over de rol van het kantoor. Van compleet thuiswerken gingen we langzaam naar het nieuwe normaal; het hybride werken. Maar hoe werk je het beste samen en houd je het teamgevoel vast als mensen op kantoor werken, maar ook vanuit huis of vanuit een McDonald’s restaurant? We hebben deze ontwikkelingen samen met de specifieke wensen van McDonald’s vertaald naar een interieurconcept dat de nieuwe manier van werken optimaal ondersteunt. 

 

Het kAntoor als thuishAven

Het nieuwe hoofdkantoor is dé ’thuishaven’ voor alle medewerkers, leveranciers, relaties en cursisten. Of je er nu iedere dag werkt, een paar keer in de maand langskomt of zo af en toe een cursus volgt; het is een kantoor dat zorgt voor verbinding. De verschillende afdelingen werken elk op hun eigen manier; van geconcentreerd werken in stilte bij finance tot creatieve brainstormsessies bij marketing. Om dit te faciliteren hebben we een grote diversiteit aan type werkplekken ontworpen, optimaal uitgerust om elkaar ook digitaal te kunnen ontmoeten. Zo heb je de vrijheid om te kiezen waar en hoe je wil werken. Een Feel Good werkomgeving, die de persoonlijke flexibiliteit ondersteunt en samenwerking en creativiteit stimuleert.

Het kantoor is verdeeld over twee verdiepingen. De veertiende verdieping is de dynamische verdieping met de hoofdentree. Op de dertiende verdieping ligt de nadruk op het (samen)werken. De positionering van de ruimtes zorgt voor lange zichtlijnen en een open karakter. Om de verdiepingen fysiek met elkaar te verbinden, hebben we een centrale vide gecreëerd en hierin een iconische McDonald’s trap geplaatst. Deze open verbinding nodigt uit om door het kantoor te bewegen en wordt visueel versterkt door een enorm McDonald’s logo, twee verdiepingen hoog. Een sterk brand statement in het hart van het gebouw.

 

VergAderen in een hAppy meal doosje

De McDonald’s identiteit is overal voelbaar. Het kantoor is een inspirerende omgeving vol McDonald’s elementen, meubels, vormen, kleuren en materialen. De bouwkundige kernen zijn bekleed met typische McDonald’s producten, in het entreegebied bevindt zich het McCafé en er zijn vergaderhubs in de vorm van Happy Meal doosjes. De huisstijlkleuren zie je terug in het interieur en op een grote videowall komt de digitale wereld van McDonald’s tot leven.

Vanzelfsprekend is er in het interieurontwerp naar duurzaamheid gekeken. We hebben gekozen voor duurzame materialen en zoveel mogelijk gewerkt met leveranciers die hun fabricageproces milieubewust hebben ingericht. 

 

Good times!

Door het nieuwe hybride werken heeft het kantoor een nog grotere sociale, verbindende rol gekregen. Het nieuwe hoofdkantoor is een omgeving waar je je onderdeel voelt van de McDonald’s familie, een prettige plek waar je graag naar toe wil. Het is een lichte, energieke omgeving met veel groen en daglicht en het is 100% McDonald’s. Door de plafondhoge ramen heb je vanaf elke plek een waanzinnig uitzicht over de stad Utrecht. 

Onze favoriete plek? Aan de leestafel met een latte macchiato en zicht op de Domtoren!