Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Intertoys

Balans tussen spelen en speelgoed

 
 

Desarc

namens

Intertoys

±

3
Nederland
2016
 

Intertoys

±

Balans tussen spelen en speelgoed

 

Desarc heeft voor Intertoys een compleet nieuw winkelconcept ontworpen voor kinderen tot 10 jaar (en hun ouders) met de nadruk op het spelen zelf. We hebben alles door de ogen van het kind bekeken en ontworpen. Het resultaat is te zien in de drie proefwinkels in Hoorn, Leerdam en Amersfoort.

 

“De proefwinkels zijn een eerste stap in de nieuwe merkstrategie van de winkelketen”, zegt Saskia Bax, directeur marketing & formule bij Intertoys. “We willen spelen en speelgoed met elkaar verbinden en de magie weer terugbrengen in de winkels. Het is aan ons om de juiste balans te vinden tussen spelen en speelgoed en beleving en commercie”. Gedurende de proefperiode worden elementen getest en waar nodig toegevoegd of verwijderd, om tot een definitief concept te komen.

 

In nauwe samenwerking met Intertoys en speelspecialisten zijn de producten niet meer op merk gepresenteerd maar op het type speelgoed en het soort spelen. Er is een wereld voor de makers, de gamers, de kleuters en de rollenspelers.

In de buitenschil van de winkel zijn hoge herkenbare wandkasten geplaatst die aansluiten bij het type spelen. Voor deze kasten staan tafels, speelhuisjes, racebanen enz. waar gespeeld kan worden. Daarbij zijn lage presentatiemeubels en impulstafels toegevoegd. De winkel blijft hierdoor transparant, overzichtelijk en inspirerend. Op het centrale speelplein is er altijd iets te spelen en daar omheen is er altijd iets leuks te koop.

 

Intertoys, Bart Smit en Toys XL beschikken samen over meer dan vijfhonderd winkels en zullen met dit concept onder de naam Intertoys verder gaan.