Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

McDonald's

De cirkel is rond, voor de derde keer Roermond

 
 

Desarc

namens

McDonald's

±

238
Nederland; België
1999-heden
 

McDonald’s Designer Outlet

±

DE CIRKEL IS rond,

VOOR DE DERDE keer roermond

Als je al zo lang voor één opdrachtgever werkt, dan ontkom je er niet aan dat je eigen ontwerp na een volledige levenscyclus opnieuw op je tekentafel belandt. In het geval van het McDonald’s restaurant in de Designer Outlet in Roermond gebeurde dat onlangs zelfs voor de derde keer. Twintig jaar geleden ontwierpen we het eerste restaurant. Acht jaar later waren we verantwoordelijk voor een upgrade van het ontwerp. En het afgelopen jaar rolden we voor de derde keer de schetsrol uit voor een compleet nieuw concept. Na een intensieve periode van schetsen en schaven opende afgelopen zomer een gloednieuw McDonalds restaurant haar deuren in het monumentale pand.

 

IEDEREEN BLIJ

Voor de derde keer ontwerpen aan hetzelfde pand, je zou zeggen dat we het zo uit onze mouw schudden. Maar het was geen gelopen race. Vanwege de monumentale status van het pand, de voormalige Ernst Casimirkazerne, hield welstand de boel nauwlettend in de gaten. De franchisenemer daagde ons uit om een Designer Outletwaardig ontwerp te maken, met merkbeleving, luxe en kwaliteit. En tegelijkertijd was het onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het door het Australische ontwerpbureau Landini ontworpen RAY concept minutieus werd toegepast. Een flinke kluif dus, om recht te doen aan ieders eisen en wensen.

 

CONCEPT EN KAZERNE

We zijn er dan ook apetrots op dat het is gelukt. We hebben een ontwerp gemaakt dat het monumentale pand intact houdt én de kwaliteit ademt die hoort bij de Designer Outlet én de essentie van het RAY concept feilloos raakt. De rustige, tijdloze uitstraling van het RAY concept combineert prachtig met de houten spanten, het gewelfde plafond en de klassieke, statige uitstraling van het pand.

Echte blikvanger is de grote gele trap die in zijn geheel is uitgevoerd in Corian, een massief plaatmateriaal met een hoogwaardige uitstraling. Deze trap brengt je op de zwevende vide waar er voor iedereen een plek is onder het sfeervol aangelichte houten gewelf. ­De keuken en het achtergebied zijn volledig gerenoveerd en er is een McCafé geplaatst.

En daarmee is de cirkel rond. We wensen de franchisenemer en McDonald’s Nederland heel veel succes met dit unieke McDonald’s restaurant in Roermond!

Dit project had niet tot stand kunnen komen zonder de zeer gewaardeerde medewerking van franchisenemer Jan Slenders, McDonald’s Nederland en alle betrokken bouwpartijen.