Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Mead Johnson Nutrition

Waar fabriek en kantoor samenkomen

 
 

Desarc

namens

Mead Johnson Nutrition

±

1
Nederland
2017
 

Mead Johnson Nutrition

±

Een uitnodigend kantoorcomplex dat functies verbindt

 

Mead Johnson Nutrition is een Amerikaanse multinational in hoogwaardige en innovatieve babyvoeding. Het bedrijf heeft wereldwijd meerdere vestigingen, waaronder ook een productiefaciliteit in Nijmegen. Voor deze vestiging heeft het Nijmeegse ingenieursbureau Croes  een ontwerp gemaakt voor een omvangrijke kantooruitbreiding. Desarc tekende voor het interieurconcept van het kantoor.

 

Kwaliteit en identiteit

Bij Mead Johnson Nutrition ligt de kwaliteitslat hoog. De opdracht aan Desarc was om die kwaliteit te vertalen naar een kantoorinterieurconcept waarin ook de identiteit van het bedrijf duidelijk herkenbaar is. De kern is een kantooromgeving waarin fabrieks- én kantoormedewerkers elkaar ontmoeten en die daarnaast representatieve ruimte biedt voor het ontvangen van bezoekers uit binnen- en buitenland.

De eisen hebben we vertaald in een interieur met een rustig en natuurlijk kleurenpalet. Hieraan hebben we, subtiel, de kenmerkende huisstijlkleuren toegevoegd, afgewisseld met sterke, meer uitgesproken kleuraccenten. De vloer springt in het oog door het opvallende tapijt. Het geheel zorgt voor een frisse, heldere, professionele kantooromgeving waarin iedereen zich welkom voelt.

 

Functies verbinden

De begane grond is het hart van het kantoorcomplex. Hier kun je mensen ontvangen, presentaties geven en je dagelijkse werk uitvoeren. Via de begane grond komen en gaan ook de fabrieksmedewerkers naar en van hun dienst. De centrale hal verbindt al deze functies met elkaar. Vanuit de open vergaderzaal zie je de naastgelegen fabriek in al zijn grootsheid.

 

Glas en open structuren

Voor het interieurconcept zijn enerzijds openheid en transparantie, en anderzijds de behoefte aan stilte en beslotenheid belangrijk. In ons ontwerp hebben we dit vormgegeven door op alle verdiepingen veel glas toe te passen in combinatie met een openlattenstructuur. Subtiele scheidingswanden, akoestische panelen en afgesloten werkruimtes zorgen vervolgens voor de juiste balans tussen openheid en geslotenheid. Zo creëren we zowel een functioneel werkklimaat als een prettige werkomgeving voor personeel en gasten.