Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Defensie

Fit for life-restaurant: gezond herstellen, gezond eten  

 
 

Desarc

namens

Defensie

±

1
Nederland
2018
 

Militair Revalidatie Centrum

±

Fit for life-restaurant: gezond herstellen, gezond eten

In het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg in Doorn komen militairen en burgers om te revalideren na een ongeluk, blessure, operatie, ziekte of beroerte. Dat doen ze onder het motto Fit for life: optimale fysieke en mentale mobiliteit. Fit for life is ook het vertrekpunt voor het nieuwe restaurant ‘DE MESS’ van MRC Aardenburg, door Desarc ontworpen in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf.

 

Zelfredzaamheid

Bij revalidatie gaat het erom dat je weer mee kunt doen, privé en in je werk. Niet gepamperd worden en geen betutteling, maar zelf doen – in een stimulerende omgeving. Desarc ging bij het ontwerp dan ook uit van zelfredzaamheid en healing environment. Geen ziekenzaalgevoel, maar sfeer. Een restaurant waar je je fijn voelt en erkend in je streven naar zelfstandigheid en herstel. En waar je op elk moment van de dag lekker kunt bijkomen van de uitdagingen die revalideren met zich meebrengt.

 

Gezond voorbeeld

De fijne sfeer zie je terug in de lichte, overzichtelijke inrichting. Die straalt optimisme uit en is met zijn neutrale kleuren nergens opdringerig. Je merkt het zodra je binnenkomt: dit restaurant ademt vertrouwen en geruststelling. In de open keuken worden alle maaltijden bereid in het zicht van de gasten. Dat geeft niet alleen een ha, lekker!-gevoel, maar draagt ook bij aan de bewustwording over gezond eten. Dat is hét startpunt voor optimaal herstel volgens het nieuwe voedingsconcept van Defensie. Het restaurant van MRC Aardenburg moet als voorbeeld kunnen dienen voor alle keukens van Defensie. Met dit doordachte en optimistische ontwerp van Desarc is de eerste stap gezet.