Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

NOC*NSF

Sport, sport & sport!

 
 

Desarc

namens

NOC*NSF

±

1
Nederland
2019
 

NOC*NSF Hoofdkantoor Papendal

±

We winnen veel met sport

De overkoepelende sportorganisatie NOC*NSF droomt van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert, sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect. Met deze gedachte is DESARC gevraagd een nieuw ontwerp te maken voor het NOC*NSF hoofdkantoor op Sportcentrum Papendal in Arnhem.

 

Ontmoeten, kennis delen & samenwerken

In elke sport gaat het om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en vervolgens samen te werken voor de winst. Dezelfde principes zijn ook van toepassing in het nieuw ingerichte hoofdkantoor. Het klassieke gesloten kantoor met lange gangen en kleine kantoorruimtes moest getransformeerd worden naar een helder, uitnodigend en open kantoor. In het nieuwe kantoor staan ontmoeten, kennis delen en samenwerken centraal. Maar boven alles moest het sport uitstralen! Tijdens de eerste brainstormsessie met het personeel werd het interieurconcept dan ook al snel omschreven als ‘Sport, sport & sport!’

 

Huis van de sport

Hoe vertaal je sport naar een dynamische kantooromgeving? Deze vertaling zit in meerdere lagen verweven in het ontwerp. Soms heel direct door het gebruik van sportattributen of afbeeldingen. Maar veel meer nog door goed te kijken naar wat al deze verschillende sporten gemeen hebben. Enthousiast kleurgebruik, sportieve patronen en lijnen, een herkenbare beeldtaal. Al deze elementen hebben we gebruikt om een werkomgeving te ontwerpen die sport ademt, zonder daarbij de functionaliteit uit het oog te verliezen.

Het personeel is tijdens een aantal inloopsessies meegenomen in een andere manier van werken. Vaste bureauwerkplekken zijn ingeruild voor het nieuwe principe van ‘Activiteit Gerelateerd Werken’. Elke activiteit heeft zijn eigen type werkplek, die werknemers kunnen kiezen of reserveren al naar gelang de werkzaamheden die ze op dat moment moeten uitvoeren. Van een teamruimte voor een brainstorm tot een concentratiewerkplek om afgezonderd in stilte te werken. Een systeem dat zich bij uitstek leent voor een dynamische organisatie als het NOC*NSF.

De inspirerende nieuwe werkomgeving heeft een grote bijdrage geleverd aan een soepele overgang naar de nieuwe manier van werken. Het NOC*NSF ‘Huis van de sport’ is een plek geworden waar iedereen zich thuis voelt.