Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

IT PerformanceHouse

Dubbele pijpenla, speels & professioneel

 
 

Desarc

namens

IT PerformanceHouse

±

1
Nederland
2011
 

IT PerformanceHouse

±

Dubbele pijpenla, speels & professioneel

Langs de buitenrand van het FC Zwolle-stadion bevinden zich twee langgerekte verdiepingen. Op een ervan geeft het IT PerformanceHouse hoogwaardige opleidingen voor IT-professionals. De andere verdieping is voor de scholieren van de Landstede-MBO. Desarc mocht beide pijpenlades inrichten.

We kozen voor het concept ‘verzelfstandiging van delen’ en hebben de ruwbouw – met alle installaties, buizen en betonnen elementen – in het zicht gelaten. De voornamelijk uit glaswanden bestaande kantoren en klaslokalen ogen als kostbare doosjes, schijnbaar willekeurig naar binnen gedobbeld. Bij de jeugd maken gekleurde vloeren en plafonds van de projectruimten respectievelijk een blauwe, een gele en een oranje doos. Bij de professionals zochten we een meer zakelijke oplossing. Daar zorgen gekleurde transparante wikkels voor onderscheid.

Leuke details: space invaders in de toiletblokken bij de jeugd en een high-tech versnellingsruimte bij de pro’s. In het IT PerformanceHouse gebruiken we verder quotes over de digitale revolutie uit de viral ‘Did you know’.