Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Pim Mulier

Vitaliteit met hart en ziel

 
 

Desarc

namens

Pim Mulier

±

1
Nederland
2013
 

Pim Mulier

±

Vitaliteit met hart en ziel

Sportpionier Pim Mulier (1865-1954) was een van de grondleggers van de sportbeoefening in Nederland. In zijn voetsporen begeleidt instituut Pim Mulier bedrijven op het gebied van leefstijl en vitaliteit. Pim Mulier is gevestigd op Nationaal Sportcentrum Papendal. De werkruimtes zijn een combinatie van kantoor, behandelcentrum en ontmoetingsplek. In de inrichting en uitstraling werd veel gemist: dynamiek, humor, authenticiteit, transparantie, expertise. DESARC concludeerde: “Het is te keurig, te geordend. Dat doet geen recht aan de identiteit van de organisatie.”

Hart en ziel

DESARC zette die identiteit om in een nieuw interieurontwerp. Er moest vooral hart en ziel in komen, waarbij de ontwerpers zochten naar elementen die de dynamiek en authenticiteit versterken. Een van de oplossingen was: meer ruimte scheppen en de zichtlijnen verbeteren. Vooral het zicht op de keuken was belangrijk. In die keuken komen medewerkers én cliënten samen om te eten, te praten, uit te wisselen. Die dynamiek is nu zichtbaar en uitnodigend, met de pannen bij wijze van spreken op tafel.

Persoonlijke benadering

DESARC ontwerpt interieurs die de identiteit van een bedrijf of individu onderstrepen. Bij Pim Mulier is de persoonlijke benadering belangrijk. Iedereen is immers anders. DESARC richtte de ontmoetingsruimte daarom in met meubilair in uiteenlopende stijlen. Eigenzinnig, maar toch een eenheid. Waarbij de boomstamtafels ook hinten naar natuur, buiten zijn en bewegen. Zo leggen ze de link naar vitaliteit en gezondheid, en daarmee naar de filosofie van Pim Mulier. Voor het systeemplafond koos DESARC een simpele maar doeltreffende oplossing: tegels eruit. Resultaat: weg strenge keurigheid, hallo speelsheid!