Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Jumbo Kooistra

Tsjoch & mear: grensverleggend lekker

 
 

Desarc

namens

Jumbo Kooistra

±

1
Nederland
2016
 

Tsjoch & mear

±

Tsjoch & mear: grensverleggend lekker

Bij de vernieuwing van de Jumbo Kooistra in Bolsward verhuisde de slijterij naar een eigen locatie, aan de overkant van de supermarkt. Desarc kreeg de opdracht een nieuw winkelconcept voor de slijterij te ontwerpen. Daarbij hebben we voorgesteld om de traditionele slijterij uit te breiden met een groot aantal andere heerlijke producten. We hebben alle ideeën getoetst aan de wetgeving en besproken met de gemeente Bolsward. Die ging enthousiast akkoord met dit nieuwe en unieke concept – blurring in de slijterij.

 

Middenunit

Het eerste wat opvalt in het winkelconcept voor Tsjoch & mear, is het eiland midden in de winkel. Deze middenunit staat in open verbinding met de rest van de winkel en combineert drie functies: verkoop, bereiding en inpakken. Eromheen staan allerlei heerlijke producten uitgestald. Als de klant de winkel binnenkomt, ziet hij direct de uitnodigende ijsvitrine met een breed assortiment vers bereid schepijs. Vervolgens gaat het linksom naar wijn en gedistilleerde dranken, waaronder een royale keus uit de niet te missen lokale Beerenburgers. Rechtsom loopt de route langs de chocolaterie met bijzondere bonbons, koffie van Pelican Rouge en verschillende luxe theesoorten.

 

Ruimtelijk

Ook opvallend is de ruimtelijkheid van Tsjoch & mear. In het middengebied zie je veel glas – dat is niet alleen wettelijk verplicht, maar zorgt ook voor een lichte en ruime uitstraling van de winkel. Verrassend is het hoogglans-zwarte spanplafond. Door dit plafond ontstaat een spectaculaire spiegeling die de winkelruimte tweemaal zo hoog maakt. ‘Tsjoch & mear’ is Fries voor: proost en meer. En dat is precies wat Desarc met dit bijzondere winkelconcept bereikt: een grensverleggende combinatie van heerlijke, luxe producten en een bijzondere winkelbeleving.