Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Vitesse

Een interieur dat inspireert tot topprestaties

 
 

Desarc

namens

Vitesse

±

1
Nederland
2013
 

Vitesse

±

Traditie en ambitie in trainingscentrum Vitesse

Vitesse heeft DESARC gevraagd de identiteit van de club zichtbaar en voelbaar te maken in de inrichting. Dit betekent intelligent gebruik van de clubkleuren geel en zwart, en natuurlijk van ‘De Hertog’: de trotse zeearend in het blazoen van de vereniging. Bij het ontwerp zijn we uitgegaan van de kernwaarden van Vitesse: • samen en ondernemend • trots en ambitie • recht door zee • kracht • bruggenbouwers.

Het nieuwe trainings- en opleidingscentrum van Vitesse omvat vijf trainingsvelden en een strak gebouw met naast professionele trainings- en sportmedische faciliteiten ook restaurants, een perspresentatieruimte, kantoren en vergaderkamers. Opvallend is de messing beplating, die nu nog goudkleurig is maar op den duur donker zal verkleuren. Op sommige plekken loopt de beplating door naar binnen, dwars door de glazen pui heen. Die transparantie maakte het belangrijk het ontwerp van de binnenruimte goed af te stemmen met de bouwkundig architect Geesink Weusten.

Een interieur dat inspireert tot topprestaties

Het gebouw brengt door zijn transparantie mensen samen. Je ziet en inspireert elkaar op verschillende plekken, zowel in ontspanning als tijdens de training. Trots en ambitie komen tot uiting in het gebruik van kwalitatieve materialen, gedetailleerde afwerkingen en zorg voor de details. We eren de clubhelden uit het verleden en sterspelers van nu met een wall of fame en een eregalerij.

Het interieurontwerp stimuleert jonge, talentvolle spelers hun uiterste best te doen. Via een glazen wand in het krachthonk kunnen ze zien hoe de topspelers zich in het zweet werken. En waar de kleedkamers van de jongste spelers nog sober en functioneel zijn, worden die van de beloften al wat luxer. De verblijfsruimte voor het eerste elftal is superprofessioneel en stijlvol, in zwart leder met gele accenten. Echt iets om naar toe te werken.