Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Mijn eerste baan bij ontwerpbureau Desarc

volgens

Desarc

±

19-06-2017|Geplaatst door

Je start met het bouwen van een schip, je bent in het begin heel enthousiast en gemotiveerd. Je investeert jarenlang om het schip af te maken, je besteedt er veel tijd en geld aan. Na jaren van stress en tegenslagen heb je het eindelijk af. Het schip is klaar om mee te gaan varen. Kijkend naar je schip ben je trots op wat je bereikt hebt en je geniet ervan om tegen iedereen te kunnen zeggen: “mijn schip is af en klaar om te varen”. Maar nu moet je gaan varen. Om je heen varen de schepen af en aan, er is volop beweging en er wordt geld verdiend, de wereld staat niet stil.

Met het varen van je schip heb je natuurlijk hulp nodig, richting nodig, de juiste manier, het juiste middel en de juiste navigatie. Uiteindelijk zoek je een groot schip dat jou mee kan slepen en je helpt varen in de echte wereld. En dat grote schip is voor mij Desarc geworden, ze hebben mij een kans gegeven om mee te kunnen varen met behulp van hun grote schip, dat al decennialang aan het varen is.

Mijn eerste, officiële baan. Ik heb natuurlijk veel bijbaantjes gehad, maar het voelt toch wel anders. Automatisch komt er een soort druk mee, je voelt meer verantwoordelijkheid, je wilt steeds beter presteren, je verwacht betrokkenheid en een bepaalde chemie met je collega’s. Toen ik begon met werken, had ik het mezelf veel moeilijker voorgesteld om al deze dingen te kunnen bereiken en mee om te kunnen gaan. Vooral omdat ik niet wist wat ik kon verwachten van het bureau, hoe word ik ontvangen en hoe zal de sfeer zijn. Maar dat ging vrij soepel en vanzelf, ik voelde me al vrij snel thuis en op mijn gemak. De dagen gaan supersnel, voor je het weet is het al weekend en dat is het beste gevoel wat je wilt natuurlijk in je baan (haha), dit komt vooral omdat het lekker druk is, er is altijd iets te doen. Veel projecten dus je verveelt je geen moment. Alhoewel de druk vrij hoog is en iedereen hard aan het werk is, is de sfeer toch relaxt. Een grapje en een praatje hier en daar kan er prima tussen. Ik denk dat dit de perfecte combinatie is om in een bureau een goede sfeer en werkomstandigheid te creëren.

Ik werk inmiddels bijna een half jaar bij Desarc en ik voel me erg op mijn gemak, ik kijk er niet tegen op om s’ochtends naar het werk te gaan, ook niet op de maandag. Dus dat is superfijn, vooral bij je eerste officiële baan na studie.