Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Online winkelen onpersoonlijk?

volgens

Desarc

±

21-09-2015|Geplaatst door
Ace & tate volgens Desarc

Ja, ik vind de grote online webshops onpersoonlijk, maar ik vind dit niet erg voor een aankoop als luiers of een waterkoker. Wanneer ik het wel erg vind is als ik met zorg een cadeau voor iemand (of voor mezelf) heb uitgezocht. Dan vind ik een persoonlijke noot wél fijn.

Nu zijn er al redelijk wat webshops die snappen dat persoonlijk contact belangrijk is, zodat jij als bezoeker bij hen terug komt. Ze geven je het gevoel dat er echt aandacht aan jou en je product is besteed door middel van een geschreven kaartje bij je bestelling of een vloeipapiertje met mooi stickertje waar je producten in zijn verpakt. Daar word ik dus gelukkig van. Het is voor hen een kleine moeite en het geeft jou als koper zo’n fijn gevoel.

Ik shop graag cadeaus bij webshops die dit persoonlijk contact snappen. Je zou verwachten dat alleen kleine webshops dit doen. Zij hebben meer tijd, minder bestellingen en willen graag dat je bij hen terug komt. Zo bouwen ze aan hun goede naam. Maar ook opkomende merken die je niet meer klein kunt noemen, zoals ace & tate (brillenverkopers) weten dit persoonlijk gevoel bij een online bestelling prima over te brengen.

Ik was in het begin best sceptisch. Is dat  nu wel een slim idee; met sterkte jampotglas een bril online bestellen? Maar ik ben enthousiast. Ze hebben de kosten van een oogmeting er uit gehaald. Deze meting moet je zelf laten doen bij een aangesloten opticien. Hier heb je het menselijke contact dus echt nodig.

Niet onbelangrijk: in het assortiment zitten mooie modellen die geproduceerd worden in een familiebedrijf in Italië.  Ace & tate maakt nu een grote groei door, wat ik niet raar vind. Ze maken het kopen van een nieuwe bril leuker, makkelijker en goedkoper.

Ik hoop dat meer merken en producten zichzelf op deze manier opnieuw uitvinden en ben benieuwd  wat voor nieuwe ontwikkelingen dit met zich meebrengt. Slimmere manieren van verkopen die voor alle partijen voordelig zijn. En als er dan ook nog een handgeschreven kaartje bij zit…

Tips:

  • www.etsy.com (overkoepelende website voor kleine webshops die zelfgemaakte producten verkopen in kleine oplage)
  • www.aceandtate.nl