Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Tactiliteit op design district 2015

volgens

Desarc

±

26-11-2015|Geplaatst door

Het is al even geleden… Maar toch wil ik het graag nog even over de beurs Design District hebben. Ik vind dit zo’n fijne, kleinschalige beurs waar je in een middag alles kan zien. Kost niet veel tijd, maar je krijgt wél die leuke nieuwe collectie te zien. De verrassing voor mij op deze beurs was Exsta. Ze stonden er voor de eerste keer en dat hebben ze slim gedaan.

Projectmeubels voor in de zorg zijn over het algemeen niet de meest elegante, verfijnde ontwerpen. Exsta weet hier juist wel die verfijning in aan te brengen. Ze hebben de ‘basic’ modellen in hun collectie maar vullen deze aan met meer vrouwelijke modellen in een hedendaags kleurenpallet. Alle modellen worden in eigen beheer in hun fabriek in Waalwijk geproduceerd, waardoor er veel mogelijkheden zijn in framekleuren en stofferingen.

Exsta Bend

Absoluut geen stoel voor in de zorg, maar eentje die het vermelden waard is; The Farmhouse Chair van Bend. Staal, frisse kleuren en grafische figuren: de ingrediënten voor een stoel die heel erg past in het tijdsbeeld van nu. www.bendgoods.com

Last but not least Vij5. Een samenwerkingsverband van 2 ontwerpers, die (jonge) ontwerpers aantrekken om de productie van hun ontwerpen in gang te zetten. Ze ontwerpen zelf ook, en trekken ontwerpers aan die in dezelfde stijl ontwerpen. Dit geeft een hele fijne collectie in één lijn waar ik gelukkig van word.

Overall is het heel fijn om op een beurs te kunnen voelen aan de materialen waarvan de producten zijn gemaakt. De tactiliteit van een stof, tafel of gordijn geeft een extra dimensie aan een interieur. Wie dit goed heeft gedaan is  Baars & Bloemhof. Ze spelen heel goed in op het recyclen van afvalproducten. Zo gebruiken ze  boomschors, lavendel, stro, schapenwol en rozenknoppen in nieuw plaatmateriaal. Wat bij deze producten ook belangrijk is, is de geur. Gepresenteerd in open bakken kon je ze voelen en ruiken. Met het eindproduct ernaast gepresenteerd gaf dit een compleet beeld.

Baars & Bloemhof