Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Michelberger hotel Berlijn

volgens

Desarc

±

19-05-2014|Geplaatst door

Begin mei zat ik in de inspirerende, rauwe, creatieve en geschiedenisrijke stad Berlijn. Mocht dit je volgende citytrip op je lijstje zijn; ga dan voor het Michelberger hotel in het oosten van Berlijn. Het is een heel relaxed hotel, met gastvrij personeel, een goed interieurconcept en grappige details die je heel welkom en thuis laten voelen. Ook zijn er in de directe omgeving veel fijne plekjes om te eten (Friedrichshain), relaxen (groot grasveld langs de Spree achter het langst bewaarde stuk Berlijnse muur) en struinen over de vele rommelmarkten op zondagen (RAW Gelände-> voormalige DDR fabrieksterrein).

Michelbergerhotel 6

Terug naar het hotel. Het zijn geen grote kamers, maar alle functies zijn op een zeer praktische, maar verrassend leuke manier in de kamer verwerkt. Een vide waar je in een netje slaapt en waaronder de badkamer en bagageruimte zijn geplaatst. Wc rollen, handdoeken, spiegels, kapstok; alles is opgehangen aan grove touwen wat i.c.m. de netjes voor de koffers en het net op de vide (dat dient als balustrade) een stoere, ongedwongen uitstraling geeft. Een loungebank voor de ramen die lekker open kunnen en waar je uitkijkt op de binnenplaats waar ’s avonds een fijne sfeer hangt van groepjes mensen die nog een drankje doen.

Michelbergerhotel 4  Michelbergerhotel 5

Ook de Honolulu bar die grenst aan het hotel is een bezoekje waard. Boeken, tijdschriften en spelletjes liggen er om gebruikt te worden. Lekkere taartjes (alles biologisch en in eigen huis gemaakt) en cocktails maken de avond compleet. Als het laat is geworden kun je een goed ontbijt nuttigen in de grote ontbijtzaal met tegels tot het plafond en grote ramen waardoor je lekker in het ochtendzonnetje je eitje kunt laten smaken.

Kijk op onze Pinterest en de website van Michelberger Hotel.