Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Apple Store Bologna

volgens

rené

±

18-03-2015|Geplaatst door

Bij mijn bezoek aan de Apple Store in Bologna werd ik weer geraakt door de subtiele perfectie die Apple in hun winkels weten te brengen. Wij hebben in Haarlem de Apple Store in samenwerking met MPA architecten uit London gerealiseerd en hebben toen zelf ook gemerkt hoe verfijnd het concept is.

De winkel in Bologna is in een prachtig ‘nieuw’ oud pand achter het Domplein aan de Via Francesco Rizzoli gebouwd. De winkel stroomt als het ware door de grote ramen naar buiten. Het winkelbeeld is hetzelfde als in Haarlem maar hier is ook een glazen trap geplaatst. In Bologna zit deze trap niet prominent in het midden maar aan de zijkant van de winkel in een besloten hoek.

Unknown-1     Unknown-2

De glazen trap is omgeven door roestvrijstaal wanden die een koker vormen met daarboven een egaal verlicht plafondpaneel. De combinatie van glas, staal en diffuus licht geeft een ‘stairway to heaven’ gevoel. Prachtig! Wat een mooie subtiele manier om je gasten naar boven te leiden.

IMG_2163     images

Apple Stores zijn door hun details prachtige podia voor de evenzo prachtige producten. Het winkelconcept ondersteunt het product in optima forma, pure beleving van subtiele perfectie.

Ze zijn het podium waarop het merk beleefd wordt. Het interieur is daarbij het onlosmakelijke onderdeel van de totale costomer experience!

appleStore-Bologna2

 

 

oprichter & adviseur