Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

Even opladen

volgens

Rian

±

28-05-2019|Geplaatst door

Ik was in Parijs. Niet om de Eiffeltoren of de Notre-Dame (die toen nog net niet afgebrand was) te bezoeken, maar om onderdeel uit te maken van het ‘Parijse zijn’.

Ik koos daarvoor het gebied van het 3e Arrondissement. Drie dagen dook ik ‘s ochtends de wijk in om er te winkelen, eten, drinken en vooral veel rond te kijken. Want zoals in veel grote steden zit er achter elke hoek een nieuwe straat vol verrassingen.

Mijn passie voor eten en drinken brachten me naar de Marche des Enfants Rouges aan de 39 Rue de Bretagne. Een overdekte versmarkt zoals je er meer vindt in grote steden, maar de straten eromheen waren pas echt een verrassing! Tussen de klassieke kaas- en sigarenwinkels vind je een schat aan kleine winkeltjes, die met enorm veel zorg zijn vormgegeven.

Neem eens een kijkje bij Bellota Bellota. Een wijnbar annex slagerij, die vlees en genieten op een voetstuk zet. Pierre Hermé, waar ze in een futuristische omgeving de meest te gekke macarons verkopen, sla je ook niet zomaar over en aan het begin van Rue de Bretagne vind je Nixon. Hier verkopen ze horloges die ze als een snoepje etaleren. Hoogwaardig, toegankelijk en met prachtig uitgelichte producten.

Hmm.. ‘t gaat wel veel over eten en drinken hè? Ik heb natuurlijk ook meer bekeken dan dat. Neem eens een kijkje bij Empreintes, een conceptstore voor design en kleinkunst. Of neem de tijd voor een bezoekje aan warenhuis Merci. Het pand met zijn binnenplaats is prachtig. De integratie van kleding, woonaccessoires, boeken en jawel, koffie, lopen zo subtiel in elkaar over dat je helemaal niet door hebt dat er verschillende ‘afdelingen’ zijn.

Mijn hoofd is weer opgeladen, geïnspireerd. Ik ben benieuwd hoe deze invloeden straks terug te zien zijn in mijn ontwerpen.