Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

De impact van rust

volgens

sanna

±

18-04-2017|Geplaatst door

Collega Rian en ik bezochten afgelopen weekend de Salone del Mobile in Milaan. Een snoepreisje voor ons, ontwerpers. Maar we waren niet de enigen die op zoek waren naar inspiratie. Het was druk! In de metro op weg naar de beurs stonden we met onze neus tegen het raam. En op het beursterrein kon je over de hoofden lopen.

In deze drukte is het voor een merk niet makkelijk om op te vallen tussen alle andere merken. Na dertig stoelen met een pastelstofje en een buisframe of een houten pootje werd ons duidelijk dat vooral het design van de stands ons inspireerde. Waarom trekken sommige stands de aandacht en andere juist niet? Dat vonden we interessant om te onderzoeken. Zodat we het kunnen vertalen naar bijvoorbeeld een winkelstraat, waar hetzelfde gebeurt.

Fluisteren
Het antwoord op onze vraag werd snel duidelijk. De gemene deler van de beste stands bestaat uit rust, evenwicht en een duidelijke, simpele boodschap. Eén verhaal, krachtige simpele kleurvlakken en imposante, grote clusters van gelijkvormige producten. Of juist één prachtig geïsoleerd product. Binnen deze simpele gebaren is er juist ruimte voor mooie, subtiele details. Een slim verbindingselement, een mooi naadje, subtiel bewegend beeld, een klein lettertje. En nee, het formaat van de stand is niet bepalend voor de impact ervan. Ook kleine stands kunnen opvallen. Door ruimte, lucht en eenvoud. Door niet te schreeuwen, maar te fluisteren.

Papieren vogeltjes
Op de tweede dag van ons snoepreisje bezochten we de exposities in de stad. Dezelfde mensenmassa, gecombineerd met de normale drukte van een stad. En wat is het dan heerlijk om een poort door te lopen, op een prachtige binnenplaats te belanden, een statig klassieke Italiaanse stadsvilla binnen te wandelen en verrast te worden door de intrigerend traag bewegende cirkels of de in de wind bewegende duizenden papieren vogeltjes van Atelier Oi. Sereen, licht, intrigerend. Dat is onze boodschap van Milaan 2017: de impact van rust.

 

partner & ontwerper