Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

HEMA

Een bijzondere gevel in alle eenvoud

 
 

Desarc

namens

HEMA

±

1
Nederland
2020
 

HEMA FLAGSHIPSTORE FAÇADE

±

 

Al vanaf de opening staat Westfield Mall of the Netherlands bekend als een shopping mall vol beleving met internationale allure.  Het winkelcentrum is een echt paradepaardje voor Westfield met diverse flagshipstores, onderscheidende horeca, een breed leisure-aanbod en high-end architectonische vormgeving. Midden in de Mall heeft HEMA haar flagshipstore geopend van 1400 m2. De winkel van twee verdiepingen heeft een foodcourt op de begane grond en een restaurant op de verdieping. De hoekligging met gebogen vliesgevel maakt de winkel zichtbaar vanaf meerdere zijdes. Wij mochten voor deze unieke winkel de façade ontwerpen die past binnen de hoge ambities van Westfield en die ook écht HEMA is.

 

Echt HEMA

De uitdaging; ontwerp een semi-transparante gevel om een vloeiende overgang te creëren tussen the Mall en de HEMA winkel. Een gevel die de merkidentiteit optimaal uitstraalt en opvalt tussen alle andere imposante façades. Door de jarenlange samenwerking kennen wij HEMA als geen ander en hebben we écht HEMA weten te vangen in een eigentijds, fris en vrolijk ontwerp; bijzonder in al zijn eenvoud.

Het strakke vierkante grid vormt de basis van de gevel. Door afwisselende invulling van glas en witte panelen met HEMA iconen ontstaat er een speelse overgang tussen de winkel en de Mall, met daarbij een hoge HEMA signatuur.  De toevoeging van frisse, grote planten verbindt deze gevel aan het ‘lekker HEMA’ restaurant. Hier staan gezelligheid en natuurlijke materialen centraal. Aan beide zijdes van de gevel vallen de entrees goed op. Brede portalen met houten latten en erboven de groenwand met het welbekende rode HEMA logo; een mooi contrast met de verder neutrale witte gevel.

 

Binnen buiten binnen

Transparantie in de gevel is een belangrijke richtlijn van de Mall. Een speelse afwisseling van open en gesloten delen zorgt voor een indrukwekkende gevel met doorzicht waar dit gewenst is, zoals bijvoorbeeld bij de foodcourt en de makeup wereld. De HEMA iconen zijn uitsparingen in de witte panelen. Van dichtbij heb je door deze uitsparingen leuke doorkijkjes in de winkel. Vanuit de winkel zijn de iconen ook goed te zien en zorgen ze voor mooie back-drops. Deze fijne balans tussen open en gesloten vormt een krachtig gevelstatement.

 

Foodcourt

Op de verdieping vind je het Restaurant ‘Lekker HEMA’ en op de begane grond vind je het HEMA foodcourt. HEMA heeft samen met Desarc het concept ontwikkeld voor deze foodcourt. Een fijne combinatie van bediening en zelfbediening, van gemak en genieten. Even snel een broodje rookworst afrekenen of lekker aanschuiven aan de hoge tafel aan het raam. Wil je meer lezen over de foodcourt lees dan hier verder.