Social

±

Desarc

±

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Postbus 9
6800 AA Arnhem

T: +31 (0)26 352 98 20
E: info@desarc.nl

 

HEMA

De wereld van food, gemak en to go

 
 

Desarc

namens

HEMA

±

2
Nederland
2020
 

HEMA FOODCOURT

±

Interieurontwerp

Vanuit HEMA kwam de wens voor een interieurontwerp waarbij alle food-gerelateerde productgroepen worden samengevoegd tot één efficiënte foodcourt binnen de HEMA winkelomgeving. Eén gebied, snel bereikbaar vanaf de entree, waar zoetwaren, verpakt en onverpakt eten gecombineerd wordt met koffie to go en de verscounters gebak en hartig. Met ruimte om kort te zitten, je koffie op te drinken of een salade te eten.

We hebben een uitgebreide lay-outstudie gedaan naar de ligging van de foodcourt ten opzichte van de entree en de rest van de winkel en hebben de positie van de verschillende productgroepen ten opzichte van elkaar onderzocht. Zichtbaarheid, efficiëntie en productbeleving waren daarin belangrijk.

 

Customer journey

De customer journey leidt langs de houdbare producten zoals koek en wijn, naar de vers verpakte broodjes, koffie en worst om uit te komen bij de verscounter hartig of gebak. Met ruimte voor service via de counter of een snelle route via de herkenbare zelfbedieningsmeubels en de zelfscan.

 

Materialisatie en uitstraling

In look & feel sluit de foodcourt aan op het door ons ontwikkelde Lekker HEMA restaurant (klik hier) en de reeds bestaande winkeluitstraling. Daar waar het Lekker HEMA restaurant gericht is op langer verblijf en gezelligheid hebben we hier gekozen voor een toevoeging van materialen met een efficiëntere en frisse uitstraling. Denk hierbij aan staal en semi-transparant kanaalplaat. Eigen, maar ook hartstikke herkenbaar als HEMA.